Potut pottuina!

Perunajuustosämpylät

Perunajuustosämpylät

Vaikeusaste: helpohko

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää muusi, juustoraaste ja suola. Alusta taikinaan jauhot ja loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä ja peitettynä. Jaa taikina kahteen osaan ja tee niistä ranteenpaksuiset tangot. Leikkaa 4-5 cm:n levyisiksi paloiksi. Anna palojen kohota pellillä vielä hetki. Voitele munalla ja ripottele päälle juustoraastetta.
Paistetaan 225 asteessa 15 minuuttia.

Muunnelmat

Voit korvata sämpylätaikinaan käytetyn juuston esimerkiksi porkkanalla.
Voit korvata osan jauhoista muilla jauhoilla.

Ainekset

  • 1,5 dl piimää
  • 25g hiivaa
  • 2,5 dl perunamuusia
  • 2 dl juustoraastetta
  • 3/4 tl suolaa
  • 3 dl sämpyläjauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl öljyä tai 50g voita

Voiteluun: muna

Pinnalle juustoraastetta