Potut pottuina!

Vuoden 2013 projektit

Vuosi 2012 alkaa olemaan Herkkiperunaa Suurkeittiössä - projektia vaille valmis ja olemme kääntäneet katseet kuluvaan vuoteen.
Vuodelle 2013 Pro Peruna ry sai rahoitusta viiteen alla esiteltyyn projektiin, projektit esitellään myöhemmin tarkemmin:

1. Peruna Aapinen - projekti esittelee eri kausien parhaat perunat, miksi ne ovat kautensa parhaimpia ja mitä käyttöä silmällä pitäen. Haluamme selventää miksi ja apuna käytämme herkullisia ohjeita. Kirjan sivuilla valottuu myös perunan monimuotoisuus ja historia ja vierailijoina tulee olemaan useita alojensa ammattilaisia.

2. Kestävän kehityksen viljelylaatikot - projekti tuo päiväkoteihin, lastenkoteihin, palvelutaloihin ja vanhainkoteihin herätyksen kestävämpään kehitykseen. Pro Peruna toimittaa viljelylaatikot tarpeineen ja ohjeineen, kohteet pääsevät miettimään oman kasvatuksen kautta toimintatapojaan.

3. Kasvata omat perunasi - projekti päiväkotilapsille. Suuren suosion saanut projekti jatkuu tänäkin vuonna. Pro Peruna tuo innokkaat päiväkotilapset paikallisen viljelijän pellolle ensin keväällä istuttamaan perunansiemenensä ja syksyllä nostamaan satonsa. Vanhemmat ja lapset pääsevät näin nauttimaan kasvun ihmeestä ja elonkorjuun annista. Lisäksi tuomme esiin perunan ravitsemuksellista ylivoimaisuutta sekä vinkkaamme herkullisia ohjeita, joita juuri niiden omien perunoiden kanssa voi koittaa.

4. Kaupunkiviljely - projekti jalkauttaa Pro Perunan asukastoimikuntien ja palstaviljelijöiden keskuuteen. Tulemme opastamaan ja neuvomaan - ja voimmepa leikkimielisen kilpailunkin aiheesta laittaa käyntiin!

5. Varhaisperunaviikko - projekti alkaa viimevuotiseen tapaan Kaffeli ry:n Neitsytperunafestivaaleilta ja jatkuu valittujen kaupunkien ravintoloissa ja toreilla.

Kirjoittaja: Pro Peruna